Pedepse mai aspre pentru şoferi

Pedepse mai aspre pentru şoferi

"Opriţi moartea de pe şosele!" este numele unei petiţii online prin care se cer pedepse mai aspre pentru şoferii care încalcă regulile. Iniţiator este un poliţist care s-a săturat să meargă la accidente rutiere şi să numere morţii. Printre măsurile propuse se numără şi reţinerea permisului pentru cei sunt surprinşi că folosesc telefonul mobil la volan. În doar câteva zile, aproape 10.000 de români şi-au arătat sprijinul pentru această iniţiativă.

Ca poliţist, Sebastian Drimbe a văzut numeroase vieţi irosite pe şosea. Oameni care nu au mai apucat niciodată să-şi îndeplinească visurile şi speranţele. Pe unii, propriile greşeli i-au dus la moarte. Alţii au fost victime fără nicio vină. Un accident îl bântuie şi acum pe agent.

Experienţa i-a arătat lui Sebastian Dimbre că amenzile, deşi usturătoare nu îi sensibilizează pe şoferi. Aşa că s-a gândit la pedepse care să îi facă să se gândească de două ori înainte de a comite greşeli la volan. Şi le-a transpus într-o petiţie online, denumită "Opriţi moartea pe şosele"

De asemenea, dacă propunerile din petiţie vor fi transpuse în lege, şoferii care trec pe roşu sau care nu acordă prioritate pietonilor ar urma să stea departe de volan pentru o perioadă de şase ori mai mare decât în prezent. De la 30 la 180 de zile. Iar cei care urcă băuţi la volan, cu o alcoolemie de până la 0.40 alcool pur în aerul expirat, ar putea rămâne fără permis un an. Faţă de doar 90 de zile, ca acum.

Şi pentru utilizarea telefonului mobil la volan este propusă suspendarea pemisului pentru 30 de zile.
Cel puţin la nivel declarativ, şoferii din Bihor sunt de acord cu măsurile propuse de Sebastian Drimbe.

Iar situaţia este îngrozitoare în toată ţara. România are cea mai mare rată a accidentelor rutiere din Uniunea Europeană

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt