Primarul Sectorului 6, despre Planul Urbanistic General al Capitalei: O cauză a întârzierii sunt şi construcţiile deja existente, care trebuie integrate în PUG

Primarul Sectorului 6, despre Planul Urbanistic General al Capitalei: O cauză a întârzierii sunt şi construcţiile deja existente, care trebuie integrate în PUG

Planul Urbanistic General al Capitalei este deocamdată „o intenţie”, pentru că încă nu au fost realizate planşele aferente proiectului, care există de mai bine de zece ani, a declarat la Prima News primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

„De 20 de ani nu avem un PUG. Nu pot spune dacă este ok sau nu este ok. Va fi mult de muncă, noi suntem pregătiţi să discutăm cu oamenii care se ocupă de proiect, oamenii de la sector ştiu problemele mai în amănunt. PUG reglementează tot, transport, parcuri, managementul deşeurilor. La reglementări se lucrează încă, de aceea nu am văzut niciun document până acum. O cauză sunt şi construcţiile deja existente care trebuie integrate în PUG, Bucureştiul este foate mare şi foarte complex”, a arătat Ciucu.

 

Adrian Vicheciu, membru în Comisia de Urbanism a CGMB susţine că anunţul făcut de primarul Nicuşor Dan, după ce un dezvalttor din Suedia ar fi spus că-şi restrânge activitatea în Bucureşti.

 

„PUG trebuia făcut acum doi ani şi jumătate, când au fost suspendate Planurile Urbanistice Zonale. Avem reclamaţii de la MT pentru că noul primar nu a pus în dezbatere publică proiectul pentru magistrala 4, ar trebui să pornim magistrala 5, Eroilor-Iancului”, a declarat Vicheciu.

 

Vicepreşedintele Asociaţiei Urbaniştilor din România, Matei Cocheci a arătat că acesta nu este, practic, un plan, ci o schiţă de finanţare şi a subliniat că Bucureştiul este foarte complex.

 

„Sunt cartiere de case care diferă între ele, sunt diferenţe între Cotroceni şi Vatra Luminoasă, de exemplu, sunt şi cartiere de blocuri care diferă între ele. Cred că ţine şi de cultură, de exemplu, la Universitate parcările subterane sunt goale, în timp ce trotuarele sunt ocupate de maşini”, a spus Cocheci.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt