A primit o nouă şansă la viaţă

A primit o nouă şansă la viaţă

La Iaşi, o femeie de 48 de ani a primit o nouă şansă la viaţă! Diagnosticată cu cea mai severă tumoră pe creier, pacienta a fost operată cu succes la spitalul de neurochirurgie din Iaşi. Femeia s-a recuperat rapid şi, cu emoţie, îşi spune acum povestea.

Nicoleta Niculescu are 48 de ani şi locuieşte în Câmpulung Moldovenesc. Nişte dureri puternice de cap, dar şi lipsa de concentrare au făcut-o să recurgă la mai multe investigaţii.

În urma analizelor, medicii din Suceava au descoperit o tumoră pe creier de 5, 5 centimetri. A fost transferată imediat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, unitatea medicală din ţară care dispune de cea mai modernă tehnologie. Operaţia s-a dovedit a fi un real suuces, iar Nicoleta a primit o a doua şansă la viaţă.

Intervenţia chirurgicală a durat 3 ore şi a fost cu atât mai dificilă cu cât a avut loc în întuneric.Şi asta pentru că cu
ajutorul unei substanţe speciale florescente, neurochirurgii au putut să delimiteze cât mai precis tumora de ţesutul cerebral sănătos.

Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi este singura unitate medicală din ţară care foloseşte o astfel de terapie
inovativă. Medicii spun că o astfel de intervenţie prelugeşte viaţa pacientului chiar şi cu peste 7 ani.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt