Apa sărată, benefică pentru sănătate

Apa sărată, benefică pentru sănătate

Odată cu redeschiderea celui mai mare lac helioterm din lume - din staţiunea Sovata - turiştii se vor putea bucura mai uşor de frumuseţile locurilor. Autorităţile locale au lansat o aplicaţie prin care cei care vin pe aceste plaiuri vor putea găsi laolaltă toate informaţiile de care au nevoie.

Turiştii au aşteptat cu nerăbdare redeschiderea Lacu lui Ursu din Staţiunea Sovata. Încă din primele zile au venit în număr mare pentru a profita de razele soarelui, de aerul curat, dar mai ales, de apa sărată - benefică pentru sănătate.

Copiii au fost cei mai încântaţi. S-au săldat în lac întreaga zi.

Iar de acum turiştii vor putea să afle mai uşor informaţii despre obiectivele turistice din zonă, despre cele mai -bune locuri în care pot mânca, dar şi despre ce alte activităţi mai pot face aici - cu ajutorul unei aplicaţii pentru telefoanele mobile.

Ştrandul este deschis zilnic pentru turişti, între orele 9-17.00 Apa lacului Ursu atinge chiar şi aproape 40 de grade celsius, la o adâncime de 1,5 metri. Lacul Ursu s-a format în urmă cu 146 de ani şi a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai mai mare lac helioterm din lume, cu o adâncime de 18 metri şi o suprafaţă desfăşurată de 4.200 de metri.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt