India, îngenuncheată de pandemie

India, îngenuncheată de pandemie

Cu peste 350 de mii de cazuri de Covid diagnosticate în ultimele 24 de ore, India este principalul focar la nivel
mondial. Uriaşul stat asiatic este şi cel mai mare producător global de vaccinuri anti-covid. Situaţia epidemiologică dramatică a determinat însă New Delhi să decidă sistarea exporturilor de seruri.
Specialiştii avertizează însă că măsura guvernului indian va frâna puternic lupta împotriva pandemiei la nivelul întregii planete.

Concernul anglo-suedez Astra Zeneca produce în India lunar aproximativ 70 de milioane de doze vaccin. Cea mai mare parte a serurilor iau însă calea exportului. Este motivul pentru care guvernul de la New Delhi a decis sistarea livrărilor în afara graniţelor ţării. Situaţia în al doilea cel mai populat stat al lumii este dramatică. În Capitală, un oraş cu o populaţie de aproape 22 de milioane de oameni, unităţile de terapie intensivă nu mai fac faţă numărului uriaş de pacienţi. Mai grav, oxigenul atât de necesar celor care au contractat o formă gravă de covid, lipseşte cu desăvârşire.

În acest context, autorităţile indiene au lansat apeluri către marile capitale ale lumii. Preşedintele american, Joe Biden, promite deja ajutor.

De asemenea, mai multe state membre ale Uniunii Europene precum şi Marea Britanie au decis să furnizeze ehipamente şi medicamente. Între timp, pacienţii sunt sunt trataţi de medici chiar în propriile maşini.

În ultimele 24 de ore, India a înregistrat aproape 350 de mii de noi cazuri de COVID-19, un nou record la nivel global.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt