Medic campion în vaccinare la chiuvetă

Medic campion în vaccinare la chiuvetă

Un medic de familie şi un ambulanţier din judeţul Dolj au fost arestaţi preventiv într-un dosar privind vaccinarea la chiuvetă. Ar fi imunizat pe hârtie aproximativ o mie de oameni. Afacerea care a durat timp de şase luni i-a adus medicului sume impresionante. Poliţiştii au confiscat de la el 100 de mii de euro.

Între 100 şi 250 de euro. Atât îi plăteau medicului de familie doljean cei care doreau să certificate de vaccinare fără a le fi administrat serul anti-Covid. Reţeau era bine pusă la punct şi implica şi intermediari.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au găsit acasă la doctor 100 de mii de euro. Dar şi tichite de masă care normal ar fi trebuit să ajungă la vaccinaţi. Cum cei care se imunizau fictiv nici măcar nu treceau pragul cabinetului, tichetele au rămas la doctor. Acum sunt probe care îl incriminează în dosar. Oameni chei în întreaga afacere erau un ambulanţier şi un intermediar. Aceştia racolau clienţi. Prelua banii şi actele de identitate şi aducea în schimb acestora certificatele de vaccinare eliberate de medic. Banii primiţi erau împărţiţi între membrii grupării. Sumele cele mai mari reveneau medicului de familie. Nu este singurul caz de acest fel documentat de poliţiştii doljeni. Un alt cadru medical dintr-o comună din judeţ a fost vizitat astăzi de poliţişti. În luna mai a anului trecut, acesta ar fi emis 100 de certificate fictive de vaccinare

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt