Medicina tradiţională câştigă adepţi în România

Medicina tradiţională câştigă adepţi în România

Medicina tradiţională câştigă din ce mai mulţi adepţi în România. Fie că nu mai au încredere în medicamente, fie că vor o alternativă la tratamentele obişnuite, românii se întorc spre terapiile cu care se însănătoşeau strămoşii. Printre acestea, terapia cu lipitori sau hirudoterapia, unul dintre cele mai vechi tratamente din istoria lumii.

Durerea înseamnă, însă, ca terapia are efect. Specialiştii susţin că lipitorile sunt renumite pentru puterea lor de a
vindeca. Cei 60 de dinţi ai acestora se înfig, practic, în vasul cu sânge bolnav şi aspira 5 ml din acesta. O sedinta dureaza intre 40 de min si o ora.

Secretiile din saliva lipitorilor au hirudina, un anticoagulant foarte puternic. De aici si numele de Hirudo-terapie. Odata puse pe corpul pacientul, lipitorile, care au diferite dimensiuni, isi cauta singure vasul de sange de care sa se lipeasca.

Hirudoterapia stimulează producţia de hematii şi activează sistemul imunitar şi mecanismele de autovindecare. Daniela sufera de cativa ani de varice. A incercat pana acum terapii cu tot felul de medicamente. Durerile insa nu au lasat-o. Acum a apelat la terapia cu lipitori si dupa cateva sedinte spune ca se simte deja mai bine.

Dupa o sedinta de tratament, timp in care se indestuleaza cu sangele bolnav, lipitorile au nevoie de cateva saptamani sa isi revina. Si cum tratamentele dureaza, de obicei, cateva luni, cei mai multi medici le doneaza lipitorile pacientilor astfel incat acestia sa le refoloseasca.

Specialistii mai spun ca terapia cu lipitori poate fi combinata cu orice alta metoda terapeutica fie ea traditionala sau pe baza de medicamente.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt