Protest cu dricuri, în faţa guvernului

Protest cu dricuri, în faţa guvernului

Protest inedit în faţa Guvernului! Zeci de reprezentanţi ai firmelor de pompe funebre au venit astăzi în faţa Guvernului, nemulţumiţi de noile reguli de înmormântare a persoanelor decedate de COVID. Oamenii se plâng că noul ordin prevede că ei trebuie să-i îmbrace pe cei infectaţi, trecuţi în nefiinţă, şi se văd nevoiţi să refuze, pentru că, spun ei, le este teamă să nu se îmbolnăvească.

Zeci de masini mortuare, venite din toată ţara, au ocupat astăzi Piata Victoriei.

Angajaţii companiilor de pompe funebre spun că nu vor să-şi rişte viaţa, pentru câţiva bănuţi în plus, şi le este frică să nu se infecteze, dacă îmbracă persoanele decedate de COVID. Oamenii sunt supăraţi şi pe Biserică.

Până la începutul lunii aprilie, persoanele decedate din cauza infecţei cu coronavirus erau înmormântate dezbrăcate, în saci de plastic. Ordinul adoptat de fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a schimbat regulile, astfel că acum persoanele decedate de SARS COV 2 sunt înmormântate cu slujbă religioasă şi sunt îmbărcate de angajaţii firmelor de servicii funerare cu haine puse la dispoziţie de familii.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt