Raed Arafat anunţă noi măsuri pentru gestionarea pandemiei: ambulanţe suplimentare, concedii suspendate, examen pentru rezidenţi amânat

Raed Arafat anunţă noi măsuri pentru gestionarea pandemiei: ambulanţe suplimentare, concedii suspendate, examen pentru rezidenţi amânat

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a semnat, luni, mai multe ordine care vizează gestionarea pandemiei, în condiţiile agravării situaţiei epidemiologice din România. Astfel, personalul din unităţile direct implicate nu îşi va mai putea lua concediu, probele practice ale rezidenţilor din anul V la specializarea Medicină de urgenţă se amână şi vor fi alocate maşini şi personal suplimentar către Ambulanţa Bucureşti.

Unul dintre ordine dispune ca inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă poate decide pentru personalul IGSU şi a unităţilor subordonate întreruperea efectuării concediilor de odihnă şi de odihnă suplimentare aflate în derulare, precum şi încetarea acordării de noi concedii de odihnă sau de odihnă suplimentare, fără plată, de studii şi pentru formare profesională, pentru o perioadă de 30 zile. „Concediile întrerupte sau neacordate urmează a fi replanificate când evoluţia situaţiei epidemiologice va permite efectuarea acestora”, se arată în ordinul comandantului acţiunii. Măsura este valabilă şi în cazul personalului din unităţile spitaliceşti publice.

De asemenea, s-a decis că medicii rezidenţi de anul V în specialitatea medicină de urgenţă, care urmau să înceapă probele pentru examenul de medic specialist începând cu luna octombrie 2021, vor susţine aceste probe în luna decembrie 2021. Raed Arafat anunţase această măsură încă de săptămâna trecută, la Digi24. În plus, cursurile pentru atestatul de asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească şi respectiv spitalicească se suspendă, urmând a fi reluate în luna decembrie 2021, iar medicii înscrişi se reîntorc în unităţile de bază.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt