Spitalele din Marea Britanie, supra-aglomerate

Spitalele din Marea Britanie, supra-aglomerate

Noua tulpină de coronavirus provoacă o explozie de cazuri de infectare şi decese în Marea Britanie. Spitalele se află în pragul unui colaps, pe măsură ce secţiile de Terapie Intensivă sunt tot mai pline cu pacienţi. În acest timp, Vaticanul a început vaccinarea persoanelor fără adăpost din Roma.

Statul britanic a înregistrat un nou record sumbru de la începutul pandemiei de COVID-19: peste 1.820 de persoane şi-au pierdut viaţa în ultimele 24 de ore. Şi bilanţul infectărilor este în creştere. 38 de mii de cazuri noi! În acest context, Serviciul Naţional de Sănătate din Londra îşi transformă autobuzele din Marea Britanie în ambulanţe pentru a putea face faţă numărului mare de contaminări. Spitalele din capitala londoneză sunt deja supra-aglomerate, pe măsură ce statul britanic se confruntă cu o nouă formă de
COVID-19. Presiunea pusă pe cadrele medicale este una copleşitoare, iar medicii şi asistenţii nu mai pot face faţă numărului extrem de mare de pacienţi care necesită internare.

Aflaţi în pragul epuizării, mulţi dintre lucrătorii sanitari se luptă cu sănătatea lor mintală şi spun că nu au mai trăit astfel de momente în întreaga lor carieră.

Pacienţii tineri încep să umple deja secţiile de terapie intensivă ale spitalelor, iar persoanele aflate în stare gravă nu mai răspund la tratamentul pe care îl primesc. Starea de spirit le este şi ea afectată, în contextul în care vizitele la spital din partea rudelor sunt permise doar atunci când şansele de supravieţuire ale pacienţilor sunt minime.

În acest timp, oamenii străzii din Vatican au început să fie vaccinaţi în mod gratuit pentru COVID-19. Imunizările au loc în Sala Audienţelor Pontificale, locul unde au loc uriaşele audienţe generale susţinute de Papa Francisc, nefelosite, însă, pe timpul pandemiei.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt