Tot mai multe focare de Covid în spitale

Tot mai multe focare de Covid în spitale

Noul coronavirus a ucis încă opt oameni, în ultimele 24 de ore, la Spitalul de Urgenţă Galaţi. Niciunul dintre ei nu era vaccinat. Şi dacă nu era de ajuns, spitalul se confruntă acum şi cu un nou focar de covid, al şaselea de la începutul valului4. 12 persoane de la secţia de ortopedie au covid 19, cadre medicale şi pacienţi. Situaţia este gravă şi la Ploieşti, unde trei spitale au anunţat focare de coronavirus atât în rândul pacienţilor non-covid, cât şi în cel al cadrelor medicale.

Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi are izolatorul Covid sufocat de pacienţi în stare gravă şi mulţi dintre ei nu mai apucă să fie internaţi din cauza lipsei paturilor.

Alţi 8 au fost declaraţi morţi marţi, în aceleaşi condiţii. Şi cum o problemă nu vine niciodată singură, la acelaşi spital a apărut un nou focar de covid.

Din cauza numarului mare de decese din spital si la morga obisnuita si la cea covid oamenii se plang ca isi iau mortii cu intarziere.

Şi la Ploiesti situatia este gravă, în trei spitale importante in lupta impotriva Coronavirusului sunt focare, persoanele pozitive fiind atat pacienti din sectiile non-Covid, cat si din randul cadrelor medicale.

Imbolnaviri in randul personalului medical s-au inregistrat si la Spitalul CFR, si la cel Municipal din Ploiesti, situaţia se poate înrăutăţi în orice moment.

Şi in alte spitale din ţară situaţia este critică, iar managerii cer lockdown si masuri restrictive, care sa limiteze imbolnavirile si raspandirea galopanta a Coronavirusului.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt