UE grăbeşte autorizarea variantelor îmbunătăţite de vaccinuri împotriva noilor tulpini

UE grăbeşte autorizarea variantelor îmbunătăţite de vaccinuri împotriva noilor tulpini

După ce a fost acuzată de lentoare în gestionarea pandemiei de coronavirus, UE grăbeşte autorizarea variantelor îmbunătăţite de vaccinuri împotriva noilor tulpini. Comisia Europeană a introdus, miercuri, o măsură de accelerare a autorizării vaccinurilor adaptate împotriva variantelor virusului SARS-COV-2, autorizarea acestora urmând să se facă pe baza unui set mai mic de date suplimentare care trebuie depuse la Agenţia Europeană pentru Medicamente.

Potrivit Comisiei Europene, pentru ca un vaccin să fie eficient împotriva mutaţiilor sau variantelor virusului, ar putea fi necesară adaptarea substanţelor active ale unui vaccin existent împotriva COVID-19 care fost deja autorizat.

Noile măsuri au fost introduse ca acţiune imediată în cadrul Incubatorului HERA, noul plan european de pregătire în domeniul bioapărării împotriva variantelor virusului care cauzează COVID-19.

„Rolul Incubatorului HERA este de a consolida şi accelera răspunsul UE la variantele virusului. Astfel, permitem EMA să accelereze aprobarea reglementară a vaccinurilor actualizate pentru a face faţă noilor variante. O aprobare mai rapidă înseamnă mai multe vaccinuri în circulaţie şi mai mulţi europeni protejaţi”, a declarat Ursula von der Leyen, preşedintele CE.

Afla mai multe despreautorizaretulpini noiuevaccin
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt