Vaccinare la şezătoare

Vaccinare la şezătoare

Sezătoare cu vaccinare la Ciugud! Localnicii din cea mai frumoasă comună din România sunt vaccinaţi la sezătorile organizate în satele din comună. Cei care nu pot sa participe la întâlnirile cu vecinii, sunt vizitaţi acasă de echipele mobile. Initiativa, în premieră naţională, va fi preluată, în zilele următoare, şi în alte sate din Alba.

Florin Borza din Şeuşa are azi porţi deschise la gospodărie. Oamenii din sat sunt invitaţi la sezătoare, ocazie cu care pot să fie si vaccinaţi. Vecinii au fost întâmpinaţi cu cozonac, prăjituri şi cu poveşti din sat.

După poveşti de sezătoare şi după muncă, a venit momentul vaccinării anti covid.

Seniorii satului au vrut să ştie…tot, despre vaccin. Sofia Oana are 84 de ani. A vrut neapărat să ajungă şi la
sezătoare, şi la vaccinare. A scăpat de un drum de câteva zeci de kilometri, până la centrul de vaccinare şi a avut şi ocazia să mai pălăvrăgească puţin cu vecinii.

În satele din comuna Ciugud, cei care nu reuşesc să ajungă la adunările din curţile vecinilor vor fi vizitaţi acasă de
echipele mobile de vaccinare. Este si cazul unuia dintre săteni, proaspăt întors din Germania, şi care trebuie să stea în izolare.

Primarul celei mai bogate şi frumoase comune din România recunoaşte că nu s-a gândit doar la vaccinare, când a
organizat aceste…şezători.

Reprezentaţii Directiei de Sanatate Publica Alba au urmarit si ei, modul in care se desfasoara aceste actiuni inedite si, incantati de succes, le vor promova si in alte sate.

Sezatorile si vaccinarea din poarta in poarta vor continua si sambata si duminica in satele din Ciugud.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt