Valul nevaccinaţilor loveşte Bulgaria

Valul nevaccinaţilor loveşte Bulgaria

Teoriile conspiraţiei şi ştirile false fac ravagii şi la bulgari. Lentoarea vaccinării este amplificată şi de criza politică pe o travesează ţara. În ţara cu cea mai mică rată de imunizare din Europa, valul 4 este în toi. Spitalele sunt pline de pacienţi infectaţi cu sars cov 2. Peste 95% sunt nevaccinaţi. Urmăriţi un material în exlusivitate realizat de o echipă Prima TV la Ruse.

Cu doar 24% din populaţie vaccinată, Bulgaria se confruntă cu o situaţia grea din punct de vedere epidemiologic. Tot mai mulţi oameni au nevoie de îngrjiri de specialitate. Aproape toţi cei care au nevoie de oxigen sunt nevaccinaţi.

Spitalul Kanef este cel mai mare din Ruse. Şi unul dintre cele două spitale care pot primi pacienţi în stare critică pentru că are secţie de Terapie Intensivă.

În Ruse sunt în total 5 spitale. Din păcate, cazurile grave sunt tot mai numeroase, iar noua tulpină Delta afectează în special tinerii. Şi rata deceselor este semnificativ mai mare.

Situaţia este mult mai gravă în capitala Sofia. Nici supraaglomerarea din spitale şi nici numărul mare de decese
nu îi conving însă pe bulgari să se vaccineze.

Nici intersul autorităţile pentru campania de vaccinare nu a fost la cele mai în alte cote. În Bulgaria urmează al treilea rând de alegeri anticipate consecutive. Politica este deci mai importantă decât sănătatea.

În Ruse, rata de infectare trece de pragul de 6 la mie. În toată ţara vecină, de la debutul pandemiei, peste 23 de mii de oameni au fost răpuşi de SARS COV 2.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt