Baschetbaliştii de la U-BT reuşesc o nouă ”remontada” de senzaţie şi înving campioana Germaniei cu 84 la 81. Clujenii sunt calificaţi, în premieră pentru România, în play-off-ul EuroCup

Baschetbaliştii de la U-BT reuşesc o nouă ”remontada” de senzaţie şi înving campioana Germaniei cu 84 la 81. Clujenii sunt calificaţi, în premieră pentru România, în play-off-ul EuroCup

”U” Banca Transilvania Cluj a învins miercuri, în deplasare, campioana Germaniei, ratiopahrm Ulm, scor 85-81 (36-51), în etapa a V-a din grupa B a BKT EuroCup. Clujenii sunt calificaţi în faza play-off-ului încă din etapa anterioară, însă după acest rezultat şi-au securizat poziţia a treia în clasament, informează Prima Sport.

Principalii marcatori ai meciului au fost Figueroa 17 puncte, pentru Ulm, respectiv Richard 27, Jones 12, pentru U BT Cluj.

În minutul 19, DJ Seeley (U BT Cluj) a primit fault descalificator, după ce a călcat intenţionat un adversar aflat la podea. U BT Cluj a fost condusă şi la 18 puncte, reuşind să revină în ultimul sfert la 77-74 (min. 35), graţie unei evoluţii excelente a căpitanului Patrick Richard şi, în pofida unui joc mai puţin reuşit în primele trei sferturi, s-a impus în faţa liderului din Bundesliga.

În etapa a XV-a s-au mai jucat partidele dintre Energia Trento – Slask Wroclaw 85-79, Aris Salonic – Buducnost 76-75, celelalte programate fiind între JL Bourg – Lietkabelis şi Gran Canaria – Turk Telekom Ankara. După 15 runde, U BT Cluj rămâne pe locul 3, cu un bilanţ de 11 victorii şi 4 înfrângeri.

Primele trei clasate, JL Bourg, Gran Canaria şi U BT Cluj au obţinut deja calificarea în faza play-off a competiţiei. 

În meciurile anterioare din grupa B, U BT Cluj a obţinut rezultatele: 80-71 şi 84-95 cu Turk Telekom, 70-67 şi 80-76 cu Slask Wroclaw, 88-92 şi 89-98 cu JL Bourg, 89-74 şi 79-77 cu Buducnost Podgorica, 61-59 şi 90-74 cu Aris Salonic, 86-75 cu ratiopharm Ulm, 98-60 cu Energia Trento, 70-92 cu Gran Canaria, 120-111 cu Lietkabelis Panevezys.

Campioana României va continua cu meciurile: U BT – Trento (23 ianuarie), Gran Canaria – U BT (31 ianuarie) şi Lietkabelis – U BT Cluj (7 februarie).

În grupa A au fost repartizate echipele Hapoel Tel-Aviv, Joventut Badalona, Cedevita Olimpija Ljubljana, Paris Basketball, Umana Reyer Venezia, Wolves Vilnius, Beşiktaş Istanbul, Veolia Hamburg, Prometey Slobozhanske, London Lions.

Se joacă în sistemul fiecare cu fiecare în dublă manşă, iar primele şase clasate în ambele grupe avansează în play-off. Mai precis, primele două clasate în fiecare grupă se califică direct în sferturi, iar echipele de pe locurile 3-6 vor juca încrucişat în optimi, eliminatoriu, pe terenul echipelor mai bine clasate în sezonul regulat.

Meciurile din sferturile de finală se vor desfăşura în acelaşi sistem, iar semifinalele şi finala se joacă în sistemul ”cel mai bun din trei partide”, cu avantajul terenului propriu pentru echipa mai bine clasată în sezonul regulat.

În stagiunea trecută, U BT Cluj a fost debutantă în EuroCup şi a încheiat grupa A pe locul 9, ratând optimile. Cu un an înainte, campioana României a jucat sferturi de finală în Basketball Champions League, performanţă care i-a adus acceptarea în EuroCup, a doua competiţie continentală, după Euroligă.

Doar două echipe româneşti au mai participat în EuroCup, CSU Asesoft Ploieşti (în sezoanele 2007-2008, 2013-2015), respectiv Steaua Bucureşti (2015-2016), însă U BT Cluj este prima din România care se califică în faza play-off.

Toate meciurile Universităţii Cluj în EuroCup sunt transmise în exclusivitate de canalele Prima Sport.

Afla mai multe despreubt clujulmbaschet
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt