103 români au părăsit Gaza şi vor ajunge în România

103 români au părăsit Gaza şi vor ajunge în România
foto: twitter.com/nexta_tv

La o lună de la începutul conflictului dintre Israel şi Hamas, 103 români părăsesc Fâşia Gaza. Aprobarea evacuării a venit după negocieri între Egipt şi autorităţile israeliene, susţine Ministerul de Externe. Odată ajunşi în Egipt, românii vor merge la Cairo şi de acolo, vor zbura cu o cursă specială spre casă. Printre ei, cei mai tineri care scapă din infern sunt bebeluşi de numai câteva luni. 

Românii din Fâşia Gaza au primit veşti bune pentru prima oară de la începutul conflictului dintre Israel şi Hamas. În total, aproximativ 350 de cetăţeni români locuiesc în enclavă. Românii au primit informaţii despre detaliile evacuării de la funcţionarii Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah. 
Cel mai vârstnic român evacuat are aproape 80 de ani iar cel mai tânăr are puţin mai mult de o lună de viaţă. Negocierile continuă şi pentru ceilalţi români rămaşi în Fâşia Gaza,care aşteaptă şi ei să poată pleca. Până acum, aproximativ 1,100 de oameni au părăsit Fâşia Gaza, de la deschiderea frontierei cu Egiptul.  
 
Un român, fost militar în armata israeliană, care a luptat în Fâşia Gaza şi Liban timp de 20 de ani, vorbeşte despre românii ţinuţi ostatici de teroriştii Hamas. Acest lucru aduce Hamasului autoritate, obligă astfel lumea de a discuta cu gruparea, a mai spus fostul militar. Pe 7 octombrie, teroriştii au luat ostatici 240 de oameni. Dintre aceştia, 6 sunt cetăţeni români. 
 
 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt