A căutat pe internet o substanţă ca să îşi ucidă unchiul

A căutat pe internet o substanţă ca să îşi ucidă unchiul

Un tânăr, în vârstă de 22 de ani, a fost arestat după ce a căutat pe darkweb o substanţă care să îl ajute să îşi ucidă unchiul. Bărbatul i-a spus vânzătorului că vrea ca substanţa să îi omoare ruda în ore sau chiar minute. Ghinionul său a fost că la capătul celuilalt fir era un investigator al Departamentului de Siguranţă Naţională a Statelor Unite ale Americii.

Iustin Acîrnăresei este student la Facultatea de Drept. Îşi ura unchiul atât de tare încât a vrut să îl omoare. Aşa că a încercat să cumpere de pe darkweb o substanţă cu care să-şi pună planul în aplicare.

Tânărul i-a spus vânzătorului că vrea ca substanţa să îl ucidă pe unchiul său în ore sau chiar minute. L-a asigurat pe vânzător şi că victima sa nu este un minor şi că ar avea şi un tip de cancer. Numai că nu ştia că cel pe care-l considera vânzător era de fapt un investigator al Departamentului de Siguranţă Naţională a Statelor Unite ale Americii.

După ce l-a informat că are de plătit 100 de dolari cu tot cu taxe pentru 28 de grame de ricină, americanul i-a preluat comanda şi i-a spus că în România are un om de legătură care îi va livra produsul.

Numai că tânărul a devenit suspicios din cauza uşurinţei cu care a putut cumpăra substanţa chimică, aşa că şi-a luat măsuri de precauţie. A convins un coleg de facultate să meargă să se întâlnească cu omul de legătură, fără să îi spună ce este în colet. Amicul său a fost prins de poliţie chiar în timp ce vorbea cu Iustin Acîrnăresei la telefon.

Ca să se apere, tânărul le-a spus poliţiştilor că substanţa era pentru problemele sale de cădere a părului. Anchetatorii au dispus arestul la domiciliu pentru infracţiunea de tentativă de dobândire direct sau indirect de arme chimice.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt