Aparatul care salvează vieţi. Dar din dar se face viaţă

Aparatul care salvează vieţi. Dar din dar se face viaţă

Peste 400 de copii din România sunt diagnosticaţi în fiecare an cu leucemie. O boală grea pentru care sistemul nostru de sănătate  nu este pregătit în totalitate. Statul nu îi ajută aşa cum ar trebui pe copiii bolnavi, dar există oameni cu suflet mare care încearcă să le dea o şansă la viaţă. Acum la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti a fost cumpărat, din donaţii, un aparat minune care îi ajută pe medici să pună un diagnostic corect şi să îi trateze mai repede pe copiii bolnavi.Atenţie, urmează informaţii care vă pot afecta emoţional.

Ea este Irene. O fetiţă de doar 5 ani, care a reuşit să facă minuni. Datorită ei, Instiutul Clinic Fundeni are acum un echipament nou de diagnostic citogenetic pentru leucemie. A costat 155 de mii de euro. Anul trecut, tatăl lui Irene a aflat că fetiţa lui e bolnavă. Analizele au arătat că avea trombocitele scăzute. Totul a apărut în urma unei simple viroze. Diganosticul primit le-a schimbat vieţile tuturor, lui Irene şi părinşilor ei.
Disperat să îşi salveze fiica, părintele Mihail a mers la Insitutul Fundeni. Acolo, Irene a fost tratată exemplar de medici.
Doar că doctorii nu sunt Dumnezeu şi, fără aparatura neceseră, nu pot face minuni. Acela a fost momentul în care Mihail Bucă a decis că trebuie să ceară ajutorul oamenilor care îşi permit să doneze bani pentru spital. A vrut să o salveze pe Irene, dar a reuşit să salveze în acelaşi timp viaţa mai multor copii bolnavi de leucemie.În timp ce părintele Mihail bătea la uşile oamenilor şi cerea ajutor, copila lui, Irene, făcea chimioterapie. 
Povestea lui Irene a ajuns la sufletul multor oameni care au început să doneze. Uşor, uşor s-au strâns mulţi bani şi pentru Insitutul Fundeni a fost cumpărat  aparatul de diagnostic citogenetic pentru copiii cu leucemie. Medicii spun că acest aparat face minuni pentru copiii bolnavi de leucemie.
Înainte să aibă acest aparat, medicii puteau să pună un diganostic în cel puţin 10 zile. Acum timpul de aşteptare a scăzut la cinci zile şi speranţa de viaţă a copiilor bolnavi de leucemie a crezut considerabil. 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt