Armata vrea mai mulţi rezerveşti

Armata vrea mai mulţi rezerveşti

Ministerul Apărării Naţionale a extins campania de recrutare a rezerviştilor voluntari cu încă o lună. Cei care îşi doresc să aibă o carieră militară şi să primească şi o soldă considerabilă lunar, fără să fie activi, pot aplica. Cerinţele nu sunt complicate, fie că vorbim de testul fizic sau cel psihologic. O echipă FOCUS a vizitat un centru de selecţie. 

Oameni simpli, de toate vârstele şi profesiile, s-au prezentat dis de dimineaţă la unitatea militară Brigada 122 Logistică „Muntenia” din Capitală. Şi-au început ziua cu proba fizică, iar după aceea după a urmat examenul psihologic.Avantajele băneşti nu sunt singura motivaţie a celor care vin să se înscrie. 

După probele fizice şi testele psihologice urmează etapa interviului. Se susţine unu la unu cu fiecare candidat în parte şi este ultimul pas în procesul de selecţie. Astfel de grupe, de câte 30 de candidaţi pentru postul de rezervist voluntar, sunt analizate zilnic în timpul campaniei de recrutare. Solda este primită indiferent de locul de muncă al rezervistului voluntar. 

La aceste sume se pot adăuga diferite sporuri şi compensaţii specifice unităţii militare în care sunt încadraţi viitorii rezervişti. Noii recruţi vor avea datoria ca 15 zile pe an să aibă activitate militară, iar angajatorii lor sunt obligaţi să le acorde concediu. Rezerviştii militari pot fi mobilizaţi la declararea stării de război sau de mobilizare, la instituirea stării de urgenţă sau de asediu. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt