Averea lui Buzatu, verificată de DNA

Averea lui Buzatu, verificată de DNA
foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Dumitru Buzatu a contesat măsura arestului preventiv. Zilele următoare avocaţii baronului PSD vor merge la Curtea de Apel din Iaşi unde vor încerca să îi convingă pe magistraţi să îl lase liber pe clientul lor. Procurorii DNA îi verifică acum bărbatului întreaga avere. În cazul în care vor descoperi anumite  venituri nedeclarate vor cere confiscarea proprietăţilor şi banilor din conturi.  Denunţătorul lui Buzatu, Emil Savin, spune că nu a avut de ales şi că a trebuit să îl dea în vileag.

În momentul în caz a fost oprit de poliţişti, Dumitru Buzatu era foarte relaxat. Nu se aştepta ca totul să fie o înscenare. Nu a avut nimic împotriva ca autorităţile să îi percheziţioneze maşini şi, inclusiv, geanta.
La doar două ore distanţă de momentul în care a primit suma de 1,25 milioane de lei, Buzatu a fost oprit şi percheziţionat. De patru luni şeful Consiliului Judeţean din Vaslui era interceptat de DNA. Cel care l-a turnat ar fi fost Emil Savin zis şi Farmazon. Savin spune însă că el l-a denunţat doar pe expertul din dosar. Acesta ar fi  primit suma de 714 mii  de lei pentru a întocmi un raport de expertiză în favoare lui Savin. Şi acest bărbat este arestat preventiv.
Dumitru Buzatu a fost prins în flagrant vineri seară de procurorii DNA în timp ce primea o mită de  1,25 milioane de lei. Procurorii DNA au luat acum la puricat averea lui Buzatu şi încearcă  să afle dacă acesta are anumite bunuri sau  venituri nedeclarate. Declaraţia de avere arată că  preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui are nouă  terenuri, 5 clădiri, o şalupă  şi două maşini. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt