Avram Iancu înoată pentru copiii cu autism

Avram Iancu înoată pentru copiii cu autism

Cunoscutul sportiv Avram Iancu a înotat astăzi, din nou, pentru a susţine cauza unor copii speciali. El s-a alăturat, în urmă cu o săptămână, campaniei Asociaţiei CONIL, pentru ajutorarea a 100 de copii cu autism şi a reuşit deja să strângă jumătate din suma necesară pentru ca ei să poată participa la programe de aqua terapie. Azi a străbătut înot Lacul Surduc din judeţul Timiş şi spune că a fost un nou antrenament în pregătirea pentru doborârea recordului mondial de înot continuu, care este de 67 de ore şi 16 minute.

Lacul Surduc în care a înotat Avram Iancu are o lungime de aproape 7 km. Iancu l-a traversat într-o oră şi câteva minute, având alături de el o echipă de sprijin într-un caiac, formată din fiicele lui. Totul a inceput cu un antrenament de incalzire, supravegheat de preparatoarea sa fizică.

Spre deosebire de partida de inot de 12 ore de la Tmisoara, de acum cateva saptamani, cand apa avea o temperatura de 17 grade, apele Lacului Surduc au fost numai bune pentru acest antrenament, 23 de grade.

Alături de Avram Iancu, în cursa pentru copiii speciali de la CONIL a intrat ca partener şi Prima TV. Sportivul susţine că in urmatoarea perioada va face doar antrenamente de scurta durata, pentru a-si menaja fortele
pentru marea incercare din 18 iulie de pe Lacul Balaton, din Ungaria, cand spera sa inoate 72 de ore fara pauza. Alaturi de el, şi la acest antrenament, a fost intreaga familie.

Lacul Surduc din judeţul Timiş, amenajat în 1976, anul naşterii inotatorului hunedorean, are o adancime de pana la 20 de metri si putin sunt cei care se aventureaza sa-l traverseze de-a lungul celor 7 km.

Sportivul hunedorean a inotat lejer, reusind sa strabata distanta intr-o ora si cateva minute. La iesirea din apa, Iancu a fost aplaudat de cativa din cei aflati la plaja pe malul lacului si care l-au recunoscut.

In prezent, Avram Iancu este detinatorul recordului romanesc la inot de anduranta, el reusind, in 2020, sa inoate in apele Dunarii timp de 36 de ore si 29 de minute, iar in vara anului 2017 a inotat intreg cursul Dunarii, pe o distanta de 2.860 de kilometri. Pe lista reusitelor este inscrisa si traversarea Marii Negre, in toamna lui 2018, cand a inotat 680 de kilometri, dea lungul tarmului, de la Sulina la Istanbul, timp de 60 de zile. A traversat, de asemenea, Canalul Mânecii fără pauză.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt