Bacul de toamnă, rată mică de promovare

Bacul de toamnă, rată mică de promovare

S-au afişat rezultatele finale la examenul de  bacalaureat din sesiunea de toamnă. Elevii au putut să verifice rezultatul atât online, cât şi in centrele în care au dat examenul. Peste 32% dintre candidaţi au promovat, o creştere de 2,7% faţă de rezultatele iniţiale. A fost prima sesiune în care lucrările au fost corectate digital.

Înainte de contestaţii rata de promovare a fost sub 30%. 9300 de candidaţi au promovat examenul de bacalaureat  în această sesiune. Dacă înainte de contestaţii, rata de promovare era sub 30%, după a crescut cu două procente. Au fost depuse peste 12.000 de contestaţii, iar numărul celor care au trecut examenul a fost mai mare cu 780. Dintre aceştia, peste 6600 sunt din promoţia actuală, iar  restul din cele anterioare. 

67 de candidaţi din această sesiune au fost eliminaţi pentru că au copiat la examene. Ei nu se vor mai putea înscrie la următoarele sesiuni. 

Candidaţii au trebuit să obţină minim nota cinci, iar media finală să fie şase pentru a putea promova examenul de bacalaureat. În sesiunea din vară, rata de promovare a fost de 75%. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt