Biblioteca Academiei Române, istorie în mii de file

Biblioteca Academiei Române, istorie în mii de file
foto: uzpr.ro

Biblioteca Academiei Române este considerată un adevărat tezaur al ţării noastre. Milioane de cărţi, manuscrise sau obiecte de artă au fost adunate aici în ultimele secole.

Dar care este istoria acestei instituţii pentru care zeci de minţi luminate au trudit şi s-au luptat să o aducă la nivelul de astăzi? O întrebare care primeşte acum răspuns.

Au fost lansate trei volume, însumând 2.000 de pagini, în care a fost documentat parcursul Bibliotecii pe câteva decenii.

Cu aplauze, aşa au răspuns cei care au asistat la lansarea volumelor „Istoria Bibliotecii Academiei Române în perioada 1886-1918”. În numai un an, autorul,  profesorul Nicolae Noica, a adunat, în trei cărţi, informaţii preţioase despre cum a crescut instituţia din Capitală la trecerea dintre secolele XIX şi XX.
Cele trei volume vin la doar un an de la lansarea primei cărţi pe această temă, istoria bibliotecii în perioada 1867-1885. Cei ce au muncit la aceste volume speră ca prin ele să trezească interesul publicului spre cultură, cărţi şi citit.
 
Biblioteca Academiei Române adăposteşte 14 milioane de piese - cărţi, ziare vechi, manuscrise, hrisoave, stampe, fotografii istorice sau tablouri celebre.
 
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt