Cât au cheltuit marile oraşe pentru iluminatul festiv de Crăciun. Bucureştiul va avea mai multe luminiţe faţă de anii trecuţi

Cât au cheltuit marile oraşe pentru iluminatul festiv de Crăciun. Bucureştiul va avea mai multe luminiţe faţă de anii trecuţi

Anul acesta locuitorii Bucureştiului se vor bucura de un iluminat festiv mai spectaculos decât în ceilalţi ani. Primăria Capitalei a alocat un buget de 4 ori mai mare faţă de anul trecut, şi asta pentru că cetăţenii au cerut acest lucru. De altfel, Bucureştiul a cheltuit cel mai mult pentru iluminatul festiv dintre toate oraşele din ţară. Constanţa ocupă de asemenea un loc fruntaş la acest capitol. 

În ultimii ani Capitala a cam suferit la capitolul iluminat festiv. Şi asta pentru că bugetul Primăriei Generale nu a permis o cheltuială mare pentru acest lucru. Lucrurile se schimbă însă de anul acesta. De altfel, Bucureştiul ocupă primul loc la capitolul buget alocat iluminatului de sărbători: şapte milioane de euro. Numai că va exista o economie. După ora 1 noaptea iluminatul va fi oprit. Luminiţele vor sta apinse toată noaptea doar în zilele de sărbătoare.
Şi Constanţa a cheltuit aproape dublu anul acesta pe luminiţele de sărbători. Vorbim despre patru milioane de lei. Pe locul 3 la capitolul iluminat festiv se clasează Braşovul, care a cheltuit 2,5 milioane de lei.
Mai multe luminiţe de Crăciun vor fi şi în Cluj, unde administraţia locală a alocat 1 milion 200 de mii de lei pentru a împodobi oraşul. Însă decoraţiunile vor fi folosite în următorii 5 ani.
Craiova se laudă cu un iluminat festiv spectaculos şi în acest an. Costurile ar fi mai mari ca anul trecut, însă primăria nu le-a comunicat deocamdată.Oradea va plăti anul aceta 1,1 milioane de lei, Timişoara 930.00 de lei, iar Iaşiul 400.000 de lei pentru decoraţiunile de Crăciun.
Dacă la Craiova iluminatul festiv a fost deja pornit, în Capitală şi în celelalte oraşe luminiţele vor fi aprinse în seara de 30 noiembrie.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt