Cazuri de botulism în Bucureşti

Cazuri de botulism în Bucureşti

Doi bărbaţi au ajuns la spital , în stare gravă, cu o boală rară şi extrem de periculoasă, botulism! O toxiinfecţie alimentară severă care poate deveni fatală dacă pacientul nu ajunge imediat la spital. Cei doi s-au îmbolnăvit după ce au mâncat peşte din conserve. 

Bolnavii sunt doi bărbaţi de 54 şi 76 de ani. În urmă cu o săptămână, ambii au început să se simtă rău după ce au mâncat ton din cutii de conserve. Pentru că starea lor a început să se înrăutăţească bărbaţii au mers la spital. În urma analizelor a reieşit că ambii suferă de botulism. 

Botulismul este o  toxiinfecţie alimentară severă cauzată de toxina botulinică, cea mai puternică toxină cunoscută. Medicii recomandă ca în cazul în care apare suspiciunea de îmbolnăvire, pacienţii trebuie  să meargă de urgenţă la spital. Din păcate, în ţara noastră, nu există cantităţi mari de ser antibotulinic. Ministerul Sănătăţii spune că serul este cumpărat din Republica Moldova. 
În septembrie anul trecut, un bărbat din judeţul Olt a murit infectat cu botulism. Acesta mâncase un peşte prins de el şi gătit în casă. Pentru a preveni astfel de situaţii, este recomandat că alimentele să fie foarte bine pregătite şi prepararea lor să se facă la peste 70 de grade Celcius. 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt