Cisterne cu GPL ascunse la Iaşi

Cisterne cu GPL ascunse la Iaşi
foto: Google Street View

11 cisterne cu GPL au fost găsite lângă Iaşi, după mormane de nisip, în curtea unei societăţi comerciale. Locaţia se află chiar lângă târgul de cherestea şi bazarul din oraş. Unul dintre proprietarii locului este cel care deţine astfel de cisterne şi la Crevedia.  Autorităţile ieşene  sunt în alertă şi au făcut controale la 12 staţii. Au dat 33 de avertismente şi 10 sancţiuni contravenţionale în valoare de  aproape 200.000 de lei. 
 
Patru autocisterne şi o cisternă remorcă au găsit autorităţiile într-un loc situat lângă bazarul din oraş. Şefii Inspectoratul pentru situaţii de urgenţă au fost chemaţi la faţa locului să verifice dacă există autorizaţie de funcţionare pentru cei care deţin spaţiul şi implicit cisternele.
 
Unul dintre cei care deţin spaţiul unde sunt puse cisternele spune că proprietarul lor locuieşte  în Iaşi de aproape trei  ani. Niciodată nu ar fi  simţit  miros de gaz, motiv pentru care nu a anunţat autorităţile.
 
Poliţiştii locali au fost primii care au aflat de existenţa cisternelor şi au mers să verifice dacă există vreun risc  de explozie în zonă. Până în prezent au fost  date zece amenzi.
Verificările a staţiile GPL vor continua în lunile care urmează
 
 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt