Cod roşu de ploaie şi grindină în Craiova

Cod roşu de ploaie şi grindină în Craiova

A fost rupere de nori în Craiova, noaptea trecută. O ploaie torenţială de doar 10 minute a creat mari probleme în oraş. Străzile au fost inundate, iar vijelia a rupt zeci de copaci şi a smuls mai multe acoperişuri. Precipitaţiile abundente au produs inundaţii şi-n oraşul Cluj Napoca, iar mai multe avioane nu au putut decola din cauza furtunii.

A fost cod roşu de ploaie, grindină şi vijelii, în judeţul Dolj. Iar la Craiova, furia naturii a măturat totul în cale. Vijelia a pus la pământ acoperişurile mai multor blocuri dintr-un cartier şi a rupt mai mulţi copaci. 
Acoperişurile şi copacii doborâţi de vântul puternic au căzut pe mai multe maşini. A fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru a linişti populaţia. A plouat cu atâta furie în Craiova, încât şi apa lacurilor din Grădina Botanică a dat pe dinafară. 
A fost cod portocaliu de vreme severă şi la Cluj Napoca. Mai multe străzi din oraş au fost inundate de ploile abundente. Mai mult, pe lângă intervenţiile normale în astfel de situaţii, pompierii au fost chemaţi şi la un incendiu izbucnit la un tablou electric de pe un stâlp şi care se extinsese la o ţeavă de alimentare cu gaze.
Pompierii au evacuat întregul volum de gaze şi apoi au acţionat pentru stingerea incendiului. Din cauza ploilor şi furtunilor, şi traficul aerian a fost perturbat. O cursă Turkish Airlines a aterizat la Bucureşti, după ce a aşteptat aproape 50 de minute să decoleze de pe aeroportul din Cluj napoca. Un avion Wizz Air a aterizat la Sibiu, din cauza ploii şi furtunii de la Cluj, iar o cursă Roma-Cluj Napoca a aterizat pe aeroportul din Budapesta, tot din cauza vremii nefavorabile.

Afla mai multe desprecraiovacod rosuinundatiivijelie
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt