Condamnaţi la suferinţă

Condamnaţi la suferinţă

Au ajuns acolo pentru a trăi clipe de linişte şi pentru a avea parte de alinare. Au văzut şi simţit în schimb iadul pe pământ, din cauza unor oameni care şi-au bătut joc de ei. Vorbim despre peste 100 de vârstnici. Se ajungea până într-acolo încât unii dintre pacienţii şi aşa chinuiţi de boală erau bătuţi crunt dacă nu voiau să muncească. De mâncare pentru cei din aceste centre nici nu putea fi vorba, zile întregi. Iar igiena acestor oameni era făcută precar, dovadă fiind rănile de pe trupurile lor. Poliţiştii au intrat în aceste centre de groază. Iar ambulanţele i-au preluat pe toţi cei chinuiţi. Atenţie, urmează imagini şi detalii cu un puternic impact emoţional! 
În Voluntari există un centru care nici măcar nu are dreptul  să funcţioneze. Acolo toţi pacienţii erau maltrataţi, bătuţi, nemâncaţi şi nespălaţi. Angajaţii îi puneau să muncească şi, pe cei care puteau să meargă, îi obligau să aibă grijă de ceilalţi bolnavi. Disperaţi, pacienţii reuşeau să iasă deseori pe străzi şi să ceară ajutor.
În luna februarie a acestui an un reporter Focus a luat legătura cu o fostă angajată a acestui centru. Femeia recunoaşte că oamenii trăiau în condiţii greu de imaginat. Abia acum, la mai bine de doi ani de când acest centru din Voluntari a fost deschis, poliţiştii au făcut percheziţii şi au descoperit ororile de acolo. 
Poliţiştii au făcut percheziţii în mai multe cămine din Bucureşti, Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Olt şi Agreş. Peste 100 de pacienţi au fost găsiţi într-o stare deplorabilă. Doar în Voluntari peste 50 de pacienţi erau torturaţi. 
 
Mulţi dintre aceşti pacienţi nu mai fuseseră de foarte mult timp vizitaţi de rude. Acum aparţinătorii îşi caută bolnavii. În această situaţie este şi o mamă care şi-a internat fiul la centrul din Voluntari în luna ianuarie a acestui an. Femeia susţine că în ultima perioada a observat schimbări la fiul său.
 
Până de curând o consilieră a Gabrielei Firea a condus asociaţia care se ocupa de căminele din Voluntari. Cu toate acestea, minsitrul Familiei spune că nu are nicio legătură cu acest caz de abuz. Poliţiştii continuă percheziţiile la mai multe cămine de bătrâni din ţară şi în următoarele zile. 
 
 
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt