Construiesc visuri, nu doar case

Construiesc visuri, nu doar case
foto: facebook.com/habitat.ro

Dorinţa fiecăruia dintre noi este de a avea o casă, un loc unde copiii să crească, să poată învăţa, să poată să îşi dezvolte visurile. Cifrele seci spun că din 5 milioane de români care trăiesc în sărăcie, 1,5 milioane sunt copii. Casele ne sunt supra-aglomerate, în condiţii precare şia u nevoie de reparaţii şi iarna este dificil să le încălzească. Speranţe sunt, chiar dacă puţine, dar ne arată că atunci când ne dorim putem produce schimbarea.

Muncă asiduă pe şanteriul din Habitat, noul cartier ridicat în Cumpăna, Constanţa. Este ultima casă pe care o ridică aici voluntarii. Mai au la dispoziţie doar 5 zile pentru a fi gata. Sunt 3 echipe. Portocalii sunt constructorii, căştile albe voluntarii şi căştile galbene sunt viitori proprietari. La fel au apărut şi celelalte 36 de case din cartierul Habitat din Cumpăna. Cu ajutorul voluntarilor, vieţi au fost schimbate şi viitorul unor copii se poate transforma din vis în realitate.

Daniela este una dintre familiile beeficiare ale proiectului Habitat for Humanity. O mamă singură cu patru copii, trei fete şi un băiat, şi o situaţie din care nu credea că va putea scăpa. În octombrie 2022, Daniela era unul dintre cei care muncea pe şantier. Acum, în iunie 2023, 8 luni mai târziu, ne invită să îi vizităm cămimul. Lacrimile de tristeţe şi deznădejde, de acum nici 1 an, sunt acum lacrimi de bucurie.

Aşa arată un om fericit. Dar pentru o astfel de imagine se munceşte mult. Dincolo de strângere de fonduri şi hârtii şi social media, căştile albastre, adică cei de la habitat, sunt o rotiţă esenţială. Răzvan şi Mariana Cozma sunt cei care au primit cheile casei la finalul acestei săptămâni şi asta înseamnă că adulţii nu vor mai împărţi fiecare metru pătrat cu cei mici. Cei trei copii vor avea locul lor, Mariana bucătăria pe care şi-o doreşte şi Răzvan se va întoarce după o zi lungă la casa lui. O casă cu uşi şi ferestre şi acoperiş, o casă de oameni, care de pe acum e îngrijită.
 
O familie care lasă în urmă trecutul dureros şi râd şi de bucură de viitor, face planuri, îşi imaginează casa în care vor veni nepoţii . O căsă pe care nu şi-ar fi putut-o permite vreodată. 
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt