Cum ne ferim de atacurile cibernetice în luna cadourilor

Cum ne ferim de atacurile cibernetice în luna cadourilor

Luna cadourilor este şi luna în care atacurile cibernetice se intensifică. Numărul lor se dublează sau chiar se triplează în această perioadă şi asta pentru că oamenii fac tranzacţii online mai mult ca în restul anului.

Atacatorii găsesc soluţii ingenioase prin care să atragă victimele. De aceea, specialiştii ne îndeamnă să fim atenţi la site-urile de pe care cumpărăm şi să verificăm mereu gradul de încredere al platformei înainte de orice tranzacţie.

Dacă ceva e prea frumos să fie adevărat, atunci înseamnă că nu e. O spun chiar specialiştii în securitate cibernetică, care atrag atenţia că în decembrie putem fi mult mai uşor victimele atacurilor online. Şi asta pentru că obişnuim să cumpărăm mai mult. 

Dacă primiţi astfel de mesaje încercaţi să verificaţi autenticitatea datelor şi să sunaţi la companiile respective. Aceste mesaje false par din ce în ce mai reale, iar oamenii sunt păcăliţi rapid. Peste 70% dintre tranzacţiile online se fac cu cardul. De aceea şi băncile au devenit mai vigilente. 

Când nu suntem siguri, putem folosi un card virtual, cel care poate fi utilizat o singură dată pentru o anume tranzacţie. Datele furate ajung de cele mai multe ori să fie vândute pe Dark Web. De aceea trebuie să fim atenţi, iar specialiştii ne dau şi variante prin care să verificăm gradul de încredere al site-urilor unde ne introducem datele. 
Dacă bănuiţi că sunteţi victima unui atac cibernetic, atunci blocaţi, imediat, cardul. De asemenea, sesizaţi poliţia şi departamentul naţional pentru securitate cibernetică.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt