Dumitru Buzatu vrea să scape din arest

Dumitru Buzatu vrea să scape din arest
foto: INQUAM Photos / Octa Ganea

Dumitru Buzatu, acuzat că a primit mită de 1.250.000 de lei, află de-abia vineri dacă iese sau nu din arest. Completul care-i judecă dosarul a amânat soluţia la contestaţia depusă de avocat. Acesta a cerut ca fostul politician să scape de arestul preventiv. Tot vineri află decizia şi expertul denunţat de omul de afaceri clujean.

Dumitru Buzatu şi Radu Judele au fost aduşi în cătuşe la Curtea de Apel Iaşi, pentru a afla dacă judecătorii le ridică măsura arestului preventiv pe 30 de zile. Judecătorii de la Curtea de Apel Iaşi vor da decizia vineri, a anunţat avocatul lui Buzatu. El spune că încă mai parcurge probele din dosar, dar că nu ar exista dovezi pentru acuzaţiile de mită. 

Şi Radu Judele, care a fost denunţat la DNA de afaceristul Emil Savin, zis Farmazon, a cerut ridicarea arestului preventiv şi impunerea unei măsuri mai blânde - arest la domiciliu sau control judiciar
Printr-un aviz nefavorabil emis de expert, Consiliul Judeţean i-a blocat omului de afaceri o plată de aproape 3 milioane de euro . Pentru a şi recupera banii, lui Emil Savin i s-a cerut o şpagă de 1,25 milioane de lei. Aşa au ajuns procurorii DNA la Dumitru Buzatu, cel mai puternic politician din judeţ. Care a spus că banii sunt economiile sale personale, când a fost confruntat de procurorii anticorupţie.
Dumitru Buzatu a fost atestat preventiv la sfârşitul săptămânii trecute.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt