Echipa PRIMA TV, mărturii din Evia

Echipa PRIMA TV, mărturii din Evia

Grecii trec prin cea mai mare catastrofă naturală din 2007 încoace! Unele dintre cele mai afectate regiuni sunt
Peloponez, Attica şi satul Avgaria, aflat pe insula Evia, unde pompierii încearcă pentru a 8-a zi să stingă flăcările care mistuie tot ce le stă în cale! Chiar dacă noaptea trecută, ploaia a mai domolit flăcările, pericolul nu a trecut.

Pagubele cauzate de incendii în Grecia, în nici 2 săptămâni, sunt imense! Aproape 100.000 de hectare de vegetaţie dar şi construcţii au fost făcute scrum, ceea ce reprezintă de două ori mărimea insulei Rhodos!
Cea mai mare a problemă a pompierilor care încearcă să stingă focul, este vântul. O singură schimbare a direcţiei
acestuia şi toate pădurile din împrejurimile Avgariei pot fi cuprinse de flăcări.

În acest moment aproape 1.000 de pompieri, veniţi din România, Cipru, Polonia, Ucraina sau Serbia se luptă cu
flăcările de pe insula Evia. 108 pompieri români se află de 6 zile aici. Andor are 20 de ani şi e cel mai tânăr pompier care se află în acest moment în Grecia. Bărbatul a descris experienţa sa şi a spus că ceea ce l-a motivat să meargă în această misiune este dorinţa de a ajuta dar şi dragostea pentru semeni.

Pompierul în vârstă de doar 20 de ani spune că localnicii le sunt recunoscători pentru ajutor şi că sunt impresionaţi de modul în care s-au mobilizat toţi pompierii veniţi să ajute.

În toate aceste zile extrem de grele pentru Grecia, colegii nostri Marius Saizu şi Nicolae Anghel au fost acolo şi au
încercat să ne redea cât mai bine situaţia. Au trecut prin momente dificile, tensionate şi chiar periculoase astfel încât dumneavoastră, telespectatorii noştri să aveti cele mai proaspete informaţii şi cele mai bune imagini. Astăzi, ei au părăsit Grecia şi sunt în drum spre casă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt