Educaţia în era telefonului fix

Educaţia în era telefonului fix
foto: librariadelfin.ro

În secolul vitezei când tehnologia capăta noi forme în fiecare zi, un părinte şi-a dat seama că învăţământul românesc bate pasul pe loc de zeci de ani! Răsfoind manualul de informatică din care copilul său trebuie să înveţe, a dat peste o cerinţă care l-a lăsat mască.

Elevilor li se spune cum trebuie să folosească un telefon fix, cu fir, dacă vor să aibă o conversaţie. Telefon care nu se mai foloseşte de peste 20 de ani.  Părintele a postat pe reţelele sociale exerciţiul  şi în scurt timp sute de oameni au comentat, revoltaţi. 

Exerciţiul a fost descoperit de un părinte din Călăraşi curios să vadă ce va învaţa fiul lui în primul an de liceu. Doar câteva pagini a avut nevoie să răsfoiască până a dat de această cerinţă. Elevii erau învăţaţi ce înseamnă un algoritm. Drept exemplu li s-au oferit mai mulţi paşi pentru o convorbire  telefonică. 

Nici coperta nu se lasă mai prejos. Pe ea sunt ilustrate ca elemente grafice un monitor de calculator vechi şi o mână care ţine o dischetă- floppy disk. Nici aceste lucruri nu mai sunt folosite de mai bine de 20 de ani şi sunt depăşite cu mult de domeniul IT. 
Aceleaşi lucruri învechite şi depăşite au fost găsite şi în manualul de Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor. Acolo părintele a văzut că elevilor li se predau diferite sisteme de operare care nu se mai folosesc foarte mulţi ani.  
Manualul a fost redactat pentru prima oară în 2005. Exemplul de a prezenta un algoritm pentru efectuarea convorbirii telefonice ar fi fost preluat dintr-un alt manual apărut în 1993. 
 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt