Eleva care şi-a înjunghiat profesorul a fost reţinută şi este cercetată pentru omor

Eleva care şi-a înjunghiat profesorul a fost reţinută şi este cercetată pentru omor

Eleva din Oradea care şi-a înjunghiat profesorul în biroul directorului a fost reţinută pentru 24 de ore. Adolescenta de 16 ani este cercetată pentru tentativă de omor, iar procurorii vor decide dacă cer arestarea preventivă.

Cazul este aproape tras la indigo cu cel din Capitală, când un elev  şi-a înjunghiat profesoara de japoneză pentru că nu i-a anunţat despre un test. După 7 luni de la incident, elevii din liceu spun că nimeni nu-i verifică şi că ar putea oricine să intre în şcoală cu arme albe sau cu droguri. Atenţie, urmează detalii care vă pot afecta emoţional!  

Cazul adolescentei de la Colegiul Tehnic Traian Vuia din Oradea a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor. În urmă cu câteva zile, eleva de 16 ani ar fi fost surprinsă de un supraveghetor în toaleta internatului, cu un băiat. Luni dimineaţă fata, pedagogul, mama şi diriginta ei se aflau în biroul directorului şcolii, pentru a afla dacă va fi sau nu sancţionată. În acel moment, a scos un cuţit şi şi-a înjunghiat profesorul în spate. 

Surse din anchetă spun că fata ar fi premeditat gestul. 
Incidentul de la Oradea este aproape identic cu cel din aprilie, de la Colegiul Naţional Ion Creangă din Capitală. În timpul orei, un elev de 16 ani a scos din ghiozdan un cuţit şi şi-a înjunghiat profesoara de japoneză. Au ieşit apoi la iveală detalii halucinante. Băiatul şi-ar fi premeditat fapta. Pe un grup de whatsapp elevii vorbeau dacă să chiulească sau nu de la ora de japoneză.
Adolescentul a scris atunci dacă ar merita să o omoare pe profesoară. După 7 luni, liceeni spun că, imediat, au avut loc controale şi le-au fost verificate ghiozdanele. Însă acum nu se mai întâmplă acest lucru. 
De altfel, oricine poate intra când vrea în liceu fără să fie i se ceară socoteală. Ne confirmă acest lucru doi studenţi la pedagogie, care au început, acum câteva săptămâni. să facă practică acolo. 
De multe ori actele de violenţă din şcoli pornesc de la nivelul de educaţie, spun specialiştii. 
 
Reprezentanţii părinţilor spun că în şcoli ar trebui să existe psihologi. În acest moment, consilierii şcolari nu fac faţă numărului atât de mare de elevi şi intervin doar când sunt solicitaţi.
 
În acest moment, băiatul de 16 ani este în arest la domiciliu. El a solicitat judecătorilor să fie plasat sub control judiciar, ca să poate merge din nou la cursuri. Judecătorii i-au respins cererea pe motiv că încă este un pericol social. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt