Fake news cu Armata Română

Fake news cu Armata Română

Imagini cu tehnică militară românească care s-ar fi îndreptat spre graniţa cu Republica Moldova au circulat pe mai multe platfome sociale! Totul este un fake news, spune Ministerul Apărării Naţionale. Filmările sunt de anul trecut, de la Alba Iulia, atunci când au avut loc repetiţii pentru Ziua Naţională.

Twittul în care este prezentată tehnica militară românească a apărut ieri dimineaţă. În imagini se văd piese de artilerie Himars dar şi sisteme antiaeriene Gepard…s-ar îndrepta spre frontiera Moldovei. Nimic mai fals, susţin reprezentanţii Apărării Naţionale. Filmările au fost făcute la sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut, în Alba Iulia, în timpul antrenamentelor pentru ceremonia de Ziua Naţională.

Imaginile au apărut iniţial pe mai multe site-uri din Rusia şi distribuite pe reţele sociale. Una dintre postările de pe twiter ar fi atribuită Mariei Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului Extern al Rusiei.

MApN îi sfătuieşte pe oameni ca orice informaţie cu tentă militară să fie verificată din sursele oficiale, la ministerul Apărării Naţionale, înainte de a fi distribuită. Recomandare făcută şi presei.

foto: facebook.com/mapn.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt