Filmaţi în timp ce muşamalizau un accident

Filmaţi în timp ce muşamalizau un accident

Angajaţii centrului de plasament din oraşul prahovean Plopeni au fost filmaţi în timp ce încercau să muşamalizeze
un accident rutier în care a fost rănit un minor. Protecţia Copilului a fost anunţată că băiatul ar fi căzut de pe bicicletă. Între timp s-a aflat adevărul, iar 7 angajaţi ai orfelinatului au fost sancţionaţi.

Sunt imaginile şocante în care tânărul lovit de maşină stă întins la pământ şi strigă după ajutor. Însă, niciunul dintre angajaţii centrului nu vrea să sune la 112. Întreaga scenă a avut loc chiar în curtea centrului de plasament, unde un angajat şi-a lăsat maşina parcată cu cheile în contact. Profitând de neatenţia acestuia, un copil s-a urcat la volan, a pornit maşina şi l-a lovit un băiat care era pe alee. În înregistrarea, făcută cel mai probabil de un alt copil, se aude cum angajaţii discută între ei un scenariu care să nu le aducă răspunederea în faţa legii.

7 angajaţi ai centrului de plasament au fost sancţionaţi, după ce conducerea Direcţiei pentru Protecţia Copilului a făcut aici o anchetă.

Pe fir au intrat şi poliţiştii care au început să facă şi ei cercetări.

Accidentul ar fi avut loc în luna iunie a anului trecut, însă, imaginie au fost făcute publice abia acum. Între timp, centrul de copii de la Plopeni a fost desfiinţat.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt