Filmul flagrantului lui Dumitru Buzatu

Filmul flagrantului lui Dumitru Buzatu
foto: captură video

Sărut mâna, Emil! Încă o dată, îţi mulţumesc, că eram pe drojdie!” Este dialogul pe care Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, l-a avut cu omul de afaceri care l-a denunţat la DNA. Au apărut imagini de la flagrant, când a fost prins cu şpaga de peste un milion de lei, dar şi stenograme din dosar. Buzatu folosea la telefon un limbaj codat şi, când se referea la primirea banilor, vorbea despre partide de pescuit. Baronul de Vaslui a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Şi expertul angajat de instituţie îşi va petrece următoarea lună după gratii.

 În înregistrare se vede cum Buzatu se apropie de maşină, deschide portbagajul şi face loc printre lucruri. Câteva secunde mai târziu, primeşte de la omul de afaceri o geantă de piele, în care erau cei 1.250.000 de lei marcaţi de procurorii anticorupţie. Două ore mai târziu, Buzatu este oprit în trafic şi percheziţionat. ,,Această geantă şi suma de bani din interior îmi aparţin, sunt economiile mele”, le-a spus Buzatu procurorilor.

DNA a interceptat şi discuţiile pe care Buzatu le-a avut cu martorul din dosar. Baronul plănuia codat operaţiunea de primire a banilor. Datorită probelor puternice, magistraţii de la Tribunalul Vaslui au hotărât arestarea preventivă. 
La audieri, Buzatu ar fi spus că a cerut cu împrumut 125.000 de lei de la bărbatul cu care apare în imagini, dar că s-a trezit cu mai mulţi bani în geantă. „Sărut mâna, Emil! Încă o dată, îţi mulţumesc, că eram pe drojdie!”, a fost însă înregistrat. 
Prefectul judeţului a anunţat că luni va emite ordinul de suspedare a lui Buzatu din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui. Funcţie pe care a ocupat-o din 2012 încoace. 
În acelaşi dosar a  fost reţinut şi expertul tehnic Radu Judele. Bărbatul ar fi primit 700.000 de euro mită pentru a da un raport favorabil contractului. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt