Florin Cîţu, urmărit penal de DNA

Florin Cîţu, urmărit penal de DNA
foto: INQUAM Photos / Octav Ganea.

Florin Cîţu este urmărit penal de Direcţia Naţională Anticorupţie în dosarul achiziţiei de vaccinuri din pandemie. Senatorul este acuzat de complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Cîţu a ajuns la DNA unde i s-a adus la cunoştinţă calitatea sa de suspect. Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă, cercetaţi şi ei în acelaşi dosar, urmează să fie audiaţi vineri.

,,Mi-am îndeplinit atribuţiile e prim-ministru cu respectarea legislaţiei în vigoare şi bineînţeles am încredere în Justiţie!". Este declaraţia lui Florin Cîţu la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Senatorul îşi menţine spusele cum că ar fi respectat legea la acel moment, însă nu a vrut să dea detalii despre dosar sau despre audierea sa. A menţionat însă că nu a prejudiciat bugetul.

Florin Cîţu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu. Potrivit procurorilor DNA, în perioada ianuarie - mai 2021, pe vremea când era premier, ar fi achiziţionat cu 53 de milioane mai multe doze de vaccin Pfizer şi Moderna faţă de necesarul pe care ţara noastră îl avea. Prejudiciul se ridică la 1 miliard de euro. DNA îl poate urmări penal acum pe senator, asta după ce Parlamentul a încuviinţat acest lucru şi i-a ridicat imunitatea.

Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă, miniştrii ai Sănătăţii în acea perioadă, sunt acuzaţi de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Vlad Voiculescu susţine însă că nu este vinovat şi că el nu ar fi semnat niciun document de achiziţie la acel moment. Ba chiar a acuzat faptul că dosarul este instrumentat în scop politic.
Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă vor ajunge vineri în faţa procurorilor DNA pentru a li se aduce la cunoştinţă calitatea lor de suspecţi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt