Imaginile dezastrului de la Crevedia

Imaginile dezastrului de la Crevedia
foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea

Nu mai există niciun pericol de explozie la Crevedia, au anunţat forţele de ordine de la faţa locului. Surse din anchetă au transmis că investighează  posibila producţie de combustibili artizanali pe bază de gaz în acea curte. Staţia GPL a fost distrusă complet, iar în curtea sa a mai rămas o cisternă de transport golită de gaz, şi cam atât.

Şoseaua arată ca după un bombardament, iar casele din jur au fost arse din temelii. Peste 300 de locuinţe nu mai au energie electrică din noapte deflagraţiei, iar autorităţile nu ştiu când vor remedia această problemă. 

Acest bărbat locuia fix lângă staţia GPL. Soţia sa este încă internată în spital, cu arsuri pe corp. Spune că, în momentul exploziei, parcă i-a trecut toată viaţa prin faţa ochilor. Au scăpat amândoi, dar din casă n a mai rămas aproape nimic.

Nu au pierdut tot ce au trudit ei, dar şi ce le-a rămas de la părinţi şi bunici. Este o traumă care îi va urmări mult timp de acum încolo, însă, chiar şi răniţi şi cu arsuri, sunt fericiţi că au scăpat cu viaţă. La vecinul de vis a vis, dintr-o casă de cărămidă a rămas în picioare doar soba de teracotă. Peste 300 de locuinţe nu au curent nici acum.

Pericolul a fost însă înlăturat, acum ar trebui să înceapă lucrările pentru înlocuirea reţelei electrice afectate.  Tot ce mănâncă zilele acestea sunt doar alimente deja preparate, pe care le primesc de la primărie. Peste drum, situaţia este la fel de gravă. Garduri distruse, curţi pline de cioburi şi maşini transformate în fiare vechi.  Oamenii nici nu ştiu ce să facă mai întâi. Nu le este clar nici când vor sosi ajutoarele. Până atunci, dorm la căminul cultural.

O femeie care locuieşte la câteva case de staţia GPL este bucuroasă că i-au rămas în viaţă toate animalele: doi porci, câteva găini şi multe pisici. La rudele ei, poartă în poartă, pagubele sunt la fel de mari. Termopanele au sărit din balamale şi acum atârnă de nişte bucăţi de fier. De altfel, toate casele afectate de explozie sunt pline de mii de cioburi, mobila a fost distrusă, la fel şi tabla de pe acoperişuri.

În acest moment, 19 oameni mai sunt internaţi în spitalele din Capitală, dintre care doi în stare gravă. Alţi 12 au fost trimişi în străinătate şi sunt tot în stare critică. 24 au fost externaţi.
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt