Încă 41 de români din Gaza au ajuns în ţară

Încă 41 de români din Gaza au ajuns în ţară

Încă 41 de români  şi membri ai familior acestora au ajuns noaptea trecută în ţară, din Fâşia Gaza. Cu multe ore întârziere, după ce aeronava militară trimisă să-i preia s-a defectat la Cairo.

Alţi peste 100 de oameni încă aşteaptă să treacă în Egipt, după ce punctul de frontieră de la Rafah a fost redeschis. Autorităţile nu pot oferi însă un termen pentru momentul în care vor sosi în România. 

La 4 dimineaţa, pe un vânt puternic, cei 41 de oameni scăpaţi din iadul războiului au pus în sfârşit piciorul pe pământ românesc. Zgribuliţi şi epuizaţi, dar fericiţi că au ajuns într-un loc în care e pace. Departe de casele şi rudele pe care le-au lăsat în urmă, dar şi de bombardamente. 

Lumina speranţei e mai puternică şi pentru ceilalţi 100 de români care au primit undă verde să plece din Fâşia Gaza. Autorităţile spun că demersurile continuă pentru a-i putea scoate din Fâşia Gaza pe toţi românii care au cerut ajutorul. 

Evacuarea cetăţenilor străini din Fâşia Gaza a început pe 1 noiembrie. Primii cetăţeni români au ajuns în ţară pe 8 noiembrie. 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt