Încă un turist înecat în mare. Şase morţi pe litoral în 24 de ore

Încă un turist înecat în mare. Şase morţi pe litoral în 24 de ore

Alertă pe litoral din cauza vremii. Vântul puternic, curenţii înşelători şi valurile de cinci metri  au scos steagurile roşii pe toate plajele. Este pericol de moarte în marea agitată. Chiar şi aşa, nu puţini sunt cei care se încumetă şi intră în apă, spre disperarea salvatorilor. Chiar cu puţin timp în urmă, la Costineşti s-a iscat un scandal uriaş între jandarmi şi turişti.
Pe toate plajele, în această după amiază, au fost trimişi poliţişti şi jandarmi care să stea şi ei de pază şi, alături de salvamari, să-i oprească pe turişti să mai intre în apă. În numai 24 de ore, marea şi-a luat tributul. Şase oameni s-au înecat, iar alţii au fost recuperaţi în ultimul moment. Ultima victimă a fost un bărbat, tot la Costineşti. Trupul său a fost adus la mal de valuri.
Tânărul a fost înghiţit de valuri, aseară, şi a fost căutat toată noaptea. Pe mare, o şalupă a agenţiei de salvare a patrulat de-a lungul plajei, iar scafandrii ISU au intrat în apă după el, dar întunericul le-a zădărnicit acţiunile. După câteva ore de căutari, misiunea s-a oprit şi urma să fie reluată în această dimineaţă. Pe timpul nopţii însă, trupul neînsufleţit a fost adus de valuri la ţărm. Pe toate plajele de pe litoral, salvamarii au arborat steagul roşu, care interzice scăldatul din cauza vremii. Este cod galben de vânt puternic.
Inconştienţa turiştilor, care nu ţin seama de vreme şi de avertizări şi se încăpăţânează să intre în mare, îi aduce la disperare pe salvatori.  În Mamaia au ajuns să-i scoată din apă cu poliţia.
Toată ziua, salvamarii au străbătut plajele în lung şi în lat ca să îi supravegheze pe turisti. Sunt cu ochii-n patru, dar nimic nu-i împiedică pe unii să facă o baie.
Pericolul e cu atât mai mare cu cât aproape două treimi din plaje sunt afectate de aşa numiţii „curenţi rip”.  Specialiştii spun că e imposibil să înoţi împotriva lor şi că nici măcar înotătorii experimentaţi nu le-ar putea face faţă.
 
Bilanţul celor înecaţi în mare creşte. Un turist din Mamaia, scos ieri din valuri în stop cardio-respirator şi resuscitat de medici, a murit la câteva ore după internare.
Furtuna a dat peste cap vacanţa tuturor. Iar meteorologii anunţă şi mâine vânt puternic. Salvamarii vor menţine steagul roşu arborat în toate staţiunile.
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt