Incendiile de vegetaţie din Giurgiu au afectat izolaţia unor conducte ale reţelei de termoficare

Incendiile de vegetaţie din Giurgiu au afectat izolaţia unor conducte ale reţelei de termoficare

Izolaţia ţevilor care asigură alimentarea cu energie termică a municipiului Giurgiu a ars vineri seară pe o suprafaţă de aproximativ 150 de metri pătraţi în urma unor incendii care au izbucnit la vegetaţia uscată din apropiere şi, din cauza vântului, s-au extins cu repeziciune şi au cuprins o suprafaţă de aproximativ două hectare de teren.

''În această după-amiază, ISU Giurgiu a fost solicitat să intervină pentru stingerea a trei focare de vegetaţie uscată în municipiul Giurgiu. La faţa locului au intervenit trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă pentru că a ars vegetaţia uscată, dar focul a ajuns şi în apropierea conductelor aeriene de alimentare cu energie termică din municipiul Giurgiu care a dus la arderea izolaţiei ţevilor de căldură'', a declarat purtătoarea de cuvânt a ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu.

Potrivit acesteia, în urma celor trei focare de incendii a ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ două hectare, iar izolaţia ţevilor de căldură a ars pe o suprafaţă de aproximativ 150 de metri pătraţi.

Focul s-a extins cu repeziciune din cauza vântului care bate, la rafale, cu viteze de până la 55 de kilometri la oră.

Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost focul deschis în spaţii deschise.

Sursa: Agerpres

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt