Infernul de la Podul Grant

Infernul de la Podul Grant

Coşmar pentru bucureştenii care au drum cu mşina în zona Podului Grant. Ore întregi de aşteptare în trafic, mers bară la bară şi întârzieri la serviciu. De asta au avut parte. Traficul a fost restricţionat noaptea trecută pe pod  pentru lucrări de reabilitare. Cel puţin până în primăvara viitoare coşmarul va continua.

Haos este cuvântul care descrie traficul din zona Podului Grant. Şi este doar prima zi.  Duminică noaptea  a fost restricţionat traficul pe  pod pe sensul de mers  dinspre Crângaşi spre nordul Capitalei. Cei de la drumuri refac podul, vechi de zeci de ani. Şi asta după ce în zonă au mai fost astfel de lucrări, de două ori, în ultimii ani. 

Şoferii care au circulat dinspre Militari, Drumul Taberei spre Crângaşi şi apoi spre nordul oraşului, sunt disperaţi. Dacă în mod normal parcurgeau drumul  în maximum 50 de minute, acum aşteaptă cel puţin o oră jumătate. Iar răbdarea şi-au pierdut-o. 

Nemulţumiţi sunt  şi taximetriştrii care trebuie să taie oraşul în două. Le este teamă că îşi vor pierde clienţii. La fel de nervoşi sunt şi şoferii de autobuz. Unii dintre şoferi ar fi trebuit să ajungă la muncă la ora 9.  Dar la ora  11.30 tot în trafic erau. Şi înaintau în ritm de melc.

Disperaţi  să mai aştepte  în trafic, oamenii au parcat maşinile pe unde au apucat şi au luat tramvaiul. Dar chiar şi 41 care este considerat metroul de suprafaţă a venit cu întâzieri pentru că de acum circulă alternativ pe un singur fir.

O echipă FOCUS a încercat să ia legătura  cu firma de construcţii, dar cei de acolo nu au oferit un răspuns. Cei din Primăria Capitalei au dat un comunicat prin care anunţă că  circulaţia se va face pe străzi alternative, prin Şoseaua Virtuţii - Splaiul Independenţei respectiv Calea Crângaşi, pe străzi adiacente, sau pe Calea Giuleşti. Potrivit Administraţiei străzilor lucrăile vor dura până în martie, anul viitor. 
În urmă cu cinci ani, o expertiză a arătat că starea podului este nesatisfăcătoare. Reparaţia podului costă acum 65 de milioane de lei cu TVA inclus, bani din fondurile primăriei generale. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt