Inimi de copii salvate din inimă

Inimi de copii salvate din inimă

,,Noi nu simţim că operăm, e un dar divin pe cäre ţi-l dă Dumnezeu ca să salvezi vieţi, e şi o responsabilitate imensă!" Sunt cuvintele lui Tammam Youssef, medicul sirian care vine constant în România să repare inimile copiilor noştri, mulţi dintre ei chiar şi în vârstă de numai câteva zile.
A făcut medicina în România , a plecat în Siria, apoi în Italia, dar n-a uitat de copiii bolnavi de la noi. În urmă cu 10 ani Asociaţia Inima Copiilor a construit de la 0 o secţie modernă de chirurgie cardiovasculară pediatrică. De atunci avem bucuria să  spunem că ne putem salva copiii cu malformaţii cardiace .Tot mai mulţi , de la un an la altul. Iar Profesorul Tammam ne lasă şi cea mai preţioasă moştenire: medici români pregătiţi de el să salveze şi cele mai grave cazuri. 
Încă o zi de salvat vieţi de copii la Spitalul Marie Curie. Pe masa de operaţie echipa medicală are în mâini viaţa unui suflet de numai 3 luni. Este Casiana, o fetiţă cu o problemă gravă de sănătate. O armată de oameni e alături de ea, să-i redea sănătatea de care are atâta nevoie.  Cel mai mare duşman al chirurgilor sunt însă infecţiile, trebuie combătute prin spălarea adecvată a mâinilor. Aşa că profesorul Tammam se pregăteşte temeinic. 
 
Dar chirurgul Tammam n-a putut sta deoparte. A intrat şi ai în sala de operaţie, alături de medicii români instruiţi de el să ştie cum să rezolve şi cele mai grave cazuri. În sala de operaţie fiecare membru al echipei ştie cu precizie robotică ce trebuie să facă. 
 
Medicul Tammam Youssef supervizează totul, cu atenţie maximă. Şi nu doar atât. Începe şi operează alături de toţi cei pe care el îi ghidează. Ştie că în mâinile lui e viaţa Casianei. Şi, deşi e greu, echipa reuşeşte. Şi după două ore, respiră din nou toţi, adânc. 
 
Iar partea cea mai grea a trecut pentru copilă. Au fost două ore imposibil de descris pentru mama Casianei. E gâtuită de emoţie. S-a rugat mult în tot acest timp. 
 
Echipa medicală mai are de salvat o viaţă, cea a unui copil de 13 ani cu un defect de sept interventricular.  Mii de copii i-au  trecut prin mâini, mii de suflete salvate. Fiecare operaţie însă e gândită în mintea sa până în cel mai mic detaliu. Doar aşa poate fi preîntâmpinat acel element care poate decurge rău, care poate duce la o tragedie. 
 
Centrul de aici de la Marie Curie este pus la punct de Asociaţia Inima Copiilor. Aici s-a format o echipă care operează foarte multe cazuri grave. Alex are însă propria poveste emoţionantă. Iată de ce s-a decis să ajute. Şi aşa a fost. S-au scurs ani de vieţi salvate şi de provocări, multe. 
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt