ÎPS Teodosie reacţionează la scandalul sexual

ÎPS Teodosie reacţionează la scandalul sexual

Arhiepiscopia Tomisului vine cu o reacţie vehementă în cazul acuzaţiilor lui Cristi Călin cu privire la Înaltpreasfinţitul Teodosie. Instituţia urmează să îl dea pe bărbat în judecată pentru calomnie. Arhiepiscopul iese şi el, pentru prima dată personal, cu un răspuns la acuzele aduse de presupusul călugăr.

Arhiepiscopia Tomisului îi răspunde lui Cristi Călin cu un proces, despre care avocaţii spun că va fi iniţiat zilele următoare. Bărbatul a adus în ultima perioadă acuze grave mai mulor feţe bisericeşti, printre care şi Înaltpreasfinţitul Teodosie.

,,Şi prima lui întrebare aceasta a fost <Tu cum te satisfaci?> Pe el îl interesa mai mult partea aceasta de sex, decât… Şi atunci, eu n-am înţeles-o atunci, dar dumnealui a aflat ceva despre mine, că eu aş fi împotrivă, şi atunci bineînţeles că nu m-a ţinut acolo, pe lângă el", a declarat Cristi Călin.

Arhiepiscopul Teodosie, i-a răspuns călugărului: ,,nu sufăr că proferează astfel de vorbe. Atât pentru Biserică, nu vreau ca Biserica sa fie confundată cu asemenea om care se dă justiţiarul ierarhilor şi preotilor şi credinciosilor din Biserică. Trebuie să fie luat ca atare, ca un om care nu are linişte, este poate manevrat, nu ştiu. Dar, ce reactie să am? Este nimic ceea ce spune faţă de mine. Doar mi-a pronunţat numele fără să pronunţe ceva serios, cu temei. Astfel încât nu am nimic de comentat", a spus IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Avocatul Adrian Cuculis a precizat că ,,în acel dosar penal, unde acest călugăr sau presupus călugăr ar fi depus anumite dovezi cu privire la anumite fapte imorale săvârşite de anumiţi înalţi ierarhi, va trebui să facă dovezile necesare în instanţa de judecată, pentru că, altfel, în mod clar, urmează să fie condamnat din punct de vedere civil şi să se constate că aceste calomnii, aceste insulte şi calomnii, până la urmă, aduse Înaltpreasfinţitului Teodosie nu sunt altceva decât nişte minciuni şi nişte încercări de discreditare a Bisericii Ortodoxe."

Cristi Călin spune că în cadrul Bisericii ar exista o mulţime de persoane cu porniri imorale. ,,Statul plăteşte şi Biserica conduce. Şi, mai mult decât atât, se vede că Biserica conduce şi pentru poftele lor carnale, folosind nişte copii nevinovaţi şi îi introduce în această mafie homosexuală. Fără acordul lor. Ei sunt nişte copii", a mai spus Cristi Călin.

Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului vine cu o reacţie, chiar dacă la trei zile de la propagarea scandalului: ,,Există serioase motive de îndoială asupra veridicităţii acuzelor nefondate lansate în spaţiul mass-media de Cristi Călin, care prezintă un comportament public caracterizat de fapte incompatibile cu morala creştin ortodoxă."

Între timp, mai multe persoane, printre care şi tânărul din Tulcea care ar fi întreţinut relaţii sexuale cu deputatul Aurel Bălăşoiu şi Episcopul Visarion al Tulcii au ajuns la audieri la Parchetul General.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt