Israel - Hamas, o lună de război. Peste 10.000 de civili morti în Gaza

Israel - Hamas, o lună de război. Peste 10.000 de civili morti în Gaza
foto: twitter.com/nexta_tv

11.000 de oameni morţi. Este bilanţul victimelor din ambele tabere, israelieni şi palestinieni deopotrivă, într-o lună de război. În mai puţin de 48 de ore, trupele israeliene sunt aşteptate să intre în forţă în oraşul Gaza şi să lanseze atacul final.

Pe de altă parte, oficiali ONU avertizează că Fâşia Gaza se transformă într-un cimitir al copiilor. Peste 4,000 au fost ucişi până acum în bombardamente. Naţiunile Unite cer un nou armistiţiu. Vă avertizăm, urmează imagini şi informaţii care vă pot afecta emoţional!

Fâşia Gaza este bombardată neîncetat, atât din aer cât şi de pe uscat. După ce au tăiat enclava în două şi au înconjurat capitala, militarii israelieni se pregătesc să intre în Gaza City, să elimine teroriştii. Lupte grele se duc în oraşul înţesat de capcane. Premierul Netanyahu îşi menţine în continuare punctul de vedere cu privire la ofensiva terestră.

În timpul luptelor, israelienii au găsit mai multe locuri de unde teroriştii Hamas îşi lansează rachetele şi concep planurile de atac. Printre ele, un spaţiu de joacă pentru copiii şi o moschee, de unde peste 50 de rachete au fost trimise spre Israel. Acestea sunt noi dovezi, spun israelienii, care arată că gruparea Hamas foloseşte civili ca scut uman.

În tot acest timp, printre clădirile care sunt mai mult moloz, mii de civili trec prin coridorul umanitar de evacuare, deschis doar patru ore. Pleacă din Gaza City şi se deplasează spre sud. În nordul regiunii s-ar afla în continuare în jur de 300.000 de civili. Gaza se transformă, încet, într-un iad pentru copii. 4.000 au fost ucişi într=o lună de război.Conform ONU, la fiecare 10 minute, un minor moare şi alţi doi sunt răniţi în atacurile israeliene.

Noi imagini dramatice au apărut şi de la Festivalul Supernova, în ziua masacrului comis de terorişti. Înregistrarea surprinde momentul în care prima echipă de poliţişti israelieni a ajuns la locul ororii.
Mii de israelieni s-au adunat la Zidul Plângerii şi au aprins 1.400 de lumânări, pentru fiecare viaţă pierdută pe 7 octombrie. Aproape 250 de oameni sunt în continuare prizonieri în mâinile teroriştilor Hamas. 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt