Izolaţi de ape în Prahova

Izolaţi de ape în Prahova

Pamântul a luat-o la vale în mai multe localitati din Prahova. Nu este prima oară cand din cauza dezghetului, în aceste zone se produc alunecari, iar pentru multi localnici intervenţia autorităţilor este vitală.
Dacă nu se intervine la timp, ei riscă să se trezească într-o buna zi înghiţiţi de pământ. Oficialii din judet nu stiu însă de unde se vor aloca bani pentru repararea drumurilor afectate.

Alunecarile de teren au afectat mai multe localitati din judetul Prahova. In comuna Lapoş un drum a fost la propriu rupt de apele care au lovit in urma cu cateva luni. Acum, in urma fenomenului de inghet-dezghet , pamantul a luat-o la vale. Asa se face ca mai multe familii sunt acum izolate de civilizatie. Drumul judetean 235 a fost cel mai afectat, cu o surpare pe o lungime de aproximativ 30 metri şi o lăţime de aproape 3 metri.

La cativa kilometri distanta, in satul Tisa sunt aceleasi probleme. Si DJ 234 dintre Sângeru şi Salcia a fost afectat.
În zadar au incercat autoritatile din fondurile proprii sa tina piept naturii.

Fara fonduri, si doar cu evaluari in teren ale autoritatilor din judet se confrunta si localnicii din Iordăcheanu. O familie doarme acum ioepureste de teama ca pamantul sa nu o ia la vale si o data cu el si agoniseala de o viata.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt