Jumătate de Bucureşti aşteaptă apa caldă

Jumătate de Bucureşti aşteaptă apa caldă

4.200 de blocuri din Bucureşti, adică aproape jumătate, n-au apă caldă de la începutul lunii. Motivul? Centrala care deserveşte sudul şi estul oraşului, CET SUD, a intrat în revizie. În plus, a apărut şi o avarie majoră la Releul Căminului, adică nodul care deserveşte sectoarele 2,3 şi 4. Conductele aveau o vechime de 50 de ani şi mare parte dintre ele au fost schimbate.  Asa că pe 20 august  vine apa caldă.

Pentru cei ce locuiesc în sectoarele 2, 3 şi 4 din Capitală, duşul cu apă rece a devenit o obişnuinţă. Apa devine caldă, doar cu ajutorul aragazului, sau a... soarelui, pentru cei mai inventivi dintre cetăţeni.  

Căminul Releului este unul dintre cele mai mari obiective ale reţelei de termoficare, având o suprafaţă de 180 de metri pătraţi. A fost inaugurat în 1968 şi de atunci s-au făcut foarte puţine modernizări, inclusiv structura de rezistenţă este puternic afectată şi reprezintă un risc constant pentru angajaţi.

Au fost înlocuite conducte, vane şi pe alocuri s-a întărit şi structura de rezistenţă. Primele zile au fost cele mai complicate pentru angajaţi. Iniţial lucrările erau preconizate a se termina pe 11 august. După constatarea de la faţa locului, termenul s-a prelungit până pe 20. Ţevile vor continua să fie înlocuite, dar fără a afecta furnizarea apei calde.

Deşi vădit nemulţumiţi de lipsa apei calde, oamenii s-ar bucura dacă totul ar funcţiona bine pe timp de iarnă. Angajament pe care directorul Termoenergetica nu evită să şi-l asume. În plus,  promite că în verile următoare locuitorii din estul Capitalei nu vor mai trebui să treacă prin acelaşi lucru.

Potrivit Primăriei Capitalei, din 2020 până în prezent au fost reabilitaţi aproape 90 de kilometri de retea de apa calda.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt