Maraton de audieri la DIICOT. Dosarul ,,Fabrica de vise", 28 de reţinuţi

Maraton de audieri la DIICOT. Dosarul ,,Fabrica de vise", 28 de reţinuţi

Un poliţist este implicat în ,,Fabrica de vise" din judeţul Iaşi! Agentul a fost prins chiar acolo, în timp ce împacheta dulciurile cu droguri. A fost reţinut, alături de alte 27 de persoane. Printre ele şi un psiholog, dar şi unul din patronii fabricii. În urma percheziţiilor făcute în amplul dosar ce vizează dulciurile şi produsele de vapat cu droguri, procurorii DIICOT au ridicat sute  de mii de euro, dar şi o captură impresionantă de produse.

A fost maraton de audieri la sediul DIICOT din Iaşi. 42 de persoane implicate în dosarul fabrica de vise au fost aduse în faţa anchetatorilor. Audierile au durat până noaptea târziu. 

28 de persoane au fost reţinute, inclusiv oameni de afaceri, dar şi cei care ar trebui să-i apere pe copii. Numele unui poliţist apare în dosar. Este vorba de Vlad Acatrinei, în vârstă de 26 de ani, agent în cadrul IPJ Iaşi. Potrivit anchetatorilor, Acatrinei se ocupa cu ambalarea dulciurilor cu substanţe halucinogene care plecau din fabrică. El a fost reţinut pentru 24 de ore, la fel şi Iulian Bogatu, unul dintre patronii Fabricii de vise, dar şi un psiholog. Cu toţii sunt acuzaţi că ar fi vândut diverse dispozitive de vapat şi dulciuri care ar fi conţinut droguri.

Produsele de vapat şi dulciurile produse în fabrica din Miroslava  conţineau cantităţi mari de substanţe periculoase care provocau dependenţă. 100 de lei costă un astfel de dispozitiv. Se puteau cumpăra uşor din magazine, iar cei mai mulţi clienţi erau adolescenţi. Mai multe astfel de magazine au fost închise în ultima perioadă.

Acest magazin, care vindea produse cu substanţe psihoactive, se află în apropierea a patru şcoli din Iaşi. Funcţiona chiar sub nasul elevilor. Cei 28 de reţinuţi urmează să  ajungă în faţa judecătorilor. Ei sunt suspecţi că ar fi produs şi comercializat prăjituri, jeleruri, dar şi dispozitive de vapat cu droguri. 121 de  percheziţii domiciliare au fost făcute în dosarul Fabrica de vise.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt