Marius Saizu, corespondentul special al Ştirilor Prima TV, premiat la Gala pentru excelenţă în jurnalism

Marius Saizu, corespondentul special al Ştirilor Prima TV, premiat la Gala pentru excelenţă în jurnalism

Recompensă pentru curaj şi profesionalism. Marius Saizu, corespondent special al Focus, ştirile Prima TV, a fost premiat de Consiliul Naţional al Audiovizualului pentru materialele şi transmisiunile realizate pe front, în Ucraina şi Israel. În cadrul Galei „Fapte, nu frică!

Jurnalism de performanţă în condiţii de siguranţă”, alături de Marius Saizu a primit recunoaştere şi cameramanul Anghel Nicolae, cel care a filmat imagini şi poveşti impresionante în Ucraina.

Întorşi recent din ţara vecină, Marius şi Anghel au renunţat la vesta de război şi au îmbrăcat sacoul elegant. Marius Saizu a povestit cum percepe Ucraina la doi ani de la debutul conflictului armat. “Ucraina a fost şi rămâne o experienţă terifiantă. Ca, de altfel, toate deplasările în zone de război. Cumva, faptul că merg de atâţia ani în zone de război ar trebui să mă pregătească pentru asta. Şi, totuşi, nimic nu te pregăteşte când îţi simţi viaţa în pericol. Mă ghidez în toate deplasările mele în zone de război după un motto, să nu fiu eu ştirea.  Până acum, mi-a ieşit. La doi ani de când a început conflictul în Ucraina, acum se ştiu mai clar zonele de război, ştii unde să te opreşti, forţele de ordine sunt mai bine organizate”, povesteşte Marius Saizu.

Gala pentru Excelenţă în Jurnalism, organizată de Consiliul Naţional al Audiovizualului, a reunit zeci de profesionişti în domeniu care au plecat, în ultimii doi ani, în zone de război.

Afla mai multe despremarius saizufocusprima tv
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt